Käytännön yrttikortit - Henriette Kress Pauliina · 12.02. 2018


Henriette Kress on ehkä yksi maailman parhaista yrttitietäjistä. Ihan jo siksi että, Henriettellä on hallussaan yhdet maailman laajimmista yrttisivustoista: http://www.henriettes-herb. com. Mikä määrä tietoa tällä naisella onkaan!

Mulla oli opiskelu aikana ilo olla Henrietten luennolla ja hän on kaiken käsittämättömän tietomäärän lisäksi, mielenkiintoinen, hauska ja suorasanainen puhuja. ”Hetta” myös opetti luennon aikana tekemään laventelisalvaa.

Käytännön yrttikortit kirjan sisällysluettelo

Käytännön yrttikortit on siis kirja, jossa on 116 sivua ja 52 irtipainettavaa yrttikorttia ja niille askarreltava säilytyskotelo. Kirjoja rakastavana pelkäsin, että kirja menee ihan pilalle, kun kortit irrottaa, mutta yllättävän hyvin opus pysyy kasassa. En millään malta odottaa kevättä, jolloin pääsen korttinivaskan kanssa maastoon keräilemään kasveja.

Henriettemäiseen tapaan tieto ja teksti kasveista, pähkinöistä ja hedelmistä kirjassa on kansantajuista, helppoa, jopa hupaisaa ja nasevaa, mikä tekee kaikista Henrietten kirjoista mukavia luettavia. Hän myös liputtaa kirkkaasti terveysongelmien todellisten syiden poistamisen puolesta, oikealla ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla, yrttihoitojen lisäksi.

Kamomilla yrttikortti


Tämän kirjan ja korttien avulla on todella helppoa aloittaa opiskelemaan yrttitietoutta, mutta riittää niistä kokeneemmallekin harrastajalle iloa. Kortteja on helppo pitää mukana ja niitä tulee lueskeltua ja selailtua helposti.
Jokaisen kortin yläreunassa on pieni kuvasymboli, joka kertoo, miten kasvia käytetään ja korttien värikoodi ja kasviheimokuva kertovat tietenkin mihin kasviheimoon kasvi kuuluu. Kätevää! Korttien kasvikuvat ovat tarkkoja ja kauniita. Tekstinä on lyhyt ja selkeä selvitys mihin ja miten kasvia voi käyttää.
 Jos et ole tietoinen kasvien ja hedelmien viilentävistä, kuivaavista tai kosteuttavista ominaisuuksista niin kirja ja kortit opettavat myös niistä (humoraaliteoria).
Kirjassa on helpot, järkevät käytännön ohjeet yrttiteestä, -siirapeista, -voiteista ja -tipoista ja reseptejä ruoista.


Kirjassa on 116 sivua tietoa ja yhteensä 52 yrttikorttia.

Kirjailija: Henriette Kress

Kieli: suomi Julkaistu: 2017-01

Valokuvaaja: Henriette Kress

ISBN: 9789526802589

Kustantaja: Yrtit ja yrttiterapia Henriette Kress

Sivumäärä: 144 Paino: 453 grammaa

« Palaa listaukseen