Työkalupiiri Karkkuun Antti Luomala · 16.09. 2017

Olemme perustamassa ryhmää työkalujen ja monenlaisten tarve-esineiden yhteiskäyttöön Karkussa.

Tavoitteena on luoda mahdollisuus olla hankkimatta kaikkea välineitä itse sekä saada pientä sivutuloa vuokraamalla sellaisia laitteita tai tarvikkeita, jotka eivät ole jatkuvassa käytössä.

Esimerkiksi raivaussaha, halkomakone, aggregaatti, iso puutarhajyrsin ja rakennustelineet eivät kuulu jokaisen talouden hankintalistalle, mutta kylältä näitä löytyy. Vuokraamiseen voivat osallistua kaikki Karkkulaiset yhdistykset ja Karkun asukkaat. Omiin työkaluihin on luonnollisesti ennakkovarausoikeus.

Vuokratoimintaa, kalenteria ja rahaliikennettä hoitaa Koko Karkku ry, joka perii vuokraustoiminnasta provision. Loput tilitetään omistajille. Kunkin vuokrattavan tarvikkeen vuokraehdoista, kuten noudoista ja ohjeistuksesta, sovitaan tapauskohtaisesti. Vuokratarvikkeiden huolto, vakuutukset ja muut ehdot vaativat pohdintaa. Mitä tehdään tuotteen mahdollisesti vaurioituessa? Kuka vastaa vuosihuolloista ja kuluvista osista? Entä jos tuotetta ei palauteta? Normaalitilanteessa tuotteen vuokraustulot riittävät kattamaan kulutuksen, mutta ongelmatilanteita voi aina ilmetä.

Kotivakuutus ei kata yhdistyksen kautta vuokratun työkalun hajoamista. Yhdistys ei liioin aio ryhtyä ammattimaiseksi vuokrausyritykseksi vakuutuksineen. Uskomme, että pienessä mittakaavassa työkalujen paikallista vuokraamista ja lainaamista kannattaa silti lähteä kokeilemaan ja sitä kautta oppimaan enemmän asiasta. Sovittamalla hinnat ja määrittelemällä vuokrausehdot kokemuksen kautta toiminnasta voi tulla helppoa, aikaa ja rahaa kaikilta säästävää. Yhden kanavan ja kalenterin kautta vuokrauksesta tulee läpinäkyvää. Ja kyseessähän on yleishyödyllinen asuinyhteisön sisäinen toiminta. Kukaan ei kiellä olemasta suoraan yhteydessä tuttuun ja sopimaan keskinäisestä järjestelystä. Toivomme tietenkin yhteisten intressien huomiointia.

Tilannekohtaisesti, maalaisjärjellä, saamme varmasti hyötyesineet yhteiseen käyttöön!   

« Palaa listaukseen