Karkkulainen delegaatio kohti kaupungintaloa 06.02. 2018

Yhdistysten toimijat kokoontuivat 24.1 keskustelemaan Karkun vahvuuksista ja kylätaajaman kehittämisestä.

Päätettiin lähestyä kaupungin virkamiehiä omalla toimenpidelistalla ja yhteistyöehdotuksilla. Yhdistysten delegaatio on nyt talvella menossa keskustelemaan kaupunginjohtajan kanssa Karkun kehittämisestä ja karkkulaisten omista toiveista, joita kirjattiin oheiseen visiopaperiin. Paljon on toiveissa samoja asioita kuin vuoden 2003 kyläsuunnitelmassa. Tästä voimme huomata, että kaupunki ei ole karkkulaisia kuullut, joten ääntä lienee tarpeen hieman korottaa.

Karkun kehittämisen visio 2018

Kylätaajaman parannustöitä nousi kokouksessa esille useita, mm. Asemantien kunnostaminen, Riihipuiston kehittäminen sekä venerannan parannustyöt. Kaavoittamisesta puhuttiin myös sekä tonttien aktiivisemmasta markkinoinnista. Karkun vahvuudet ovat kiistattomia - oma rautatieasema, upea miljöö ja sijainti, toimiva kyläkoulu, Pakkalan rahasto, ulkoilumaastot ja lähipalvelut. Näiden hyödyntäminen on kaupungilta hieman päässyt unohtumaan. Karkussa on kasvamiseen potentiaalia.

Toimenpide-esitysten lisäksi ehdotamme Karkun viheralueiden hoidon toteuttamista kylän nuorison voimin. Koko Karkku ry voi toimia työnantajana ja toiminnan valvojana, jos kaupunki vaan tarttuu ideaan ja irrottaa urakkasopimuksistaan Karkun osuuden.

« Palaa uutislistaukseen