Sastamalan uusia hankkeita 08.11. 2017

Alueviestin uutinen 11.10.2017

 

Joutsenten reitille syntyy uusia hankkeita.

Vammalan Nuorkauppakamarin projekti nimeltään Lempee Sastamala opettaa satakuntalaiselle mielenlaadulle positiivista ajattelua. Negaatiot, valittaminen ja kyräily käännetään me-hengeksi ja kiittämisen kulttuuriksi.

Hanke on positiivisuusisku, jonka tavoitteena on edistää paikallisten toimijoiden yhteistyötä ja yhteishenkeä.

Lempee koostuu kolmesta toisiaan tukevasta osa-alueesta. Sastamalalaisille avataan mahdollisuus kiittää ja palkita kaikesta hyvästä alueella. Luvassa on myös yrittäjyyttä tukevia Lempee-tuotteita ja toiveiden perusteella valittujen kehittämiskohteiden edistämistä.

Koko Karkku ry:n investointihankkeessa luodaan uusi nettipohjainen jakamistalouden apuväline. Hankkeessa rakennetaan nettisivusto karkku.fi, jonka avulla voidaan hallinnoida tavaroiden, työkalujen ja -koneiden yhteiskäyttöä, puutarhan sadon jakamista, nuorten ja työttömien työllistämistä sekä uusien ja vanhojen tavaroiden myyntiä ja kierrätystä kyläläisten ja loma-asukkaiden kesken.

Peltityö Lehtimäki Oy investoi uuteen levynleikkauslinjaan ilmanvaihdon kanava- ja osavalmistuksen tueksi. Linjalla voidaan merkittävästi vähentää hukkaan menevän pellin määrää. Linja lisää kanavien ja osien valmistuskapasiteettia, minkä seurauksena yritys tulee tarvitsemaan 1-3 työntekijää lisää kanavien ja osien kokoonpanoa varten.

Kiikoislainen yrittäjä Suvi Ivanoff panostaa uuteen palveluliiketoimintaan ajoneuvojen renkaiden vaihdossa, korjauksessa ja säilytyksessä. Hankkeessa investoidaan rengaspalvelujen laitteisiin ja kalusteisiin. Kiinteän toimipisteen lisäksi yritys tarjoaa liikkuvan rengaspalvelun, joka mahdollistaa renkaiden vaihdot ja korjaukset myös tienpäällä tai asiakkaan pihassa.

Huittislainen Durando Oy kunnostaa Nurmelan Wanhan Saunan kokous- ja virkistyskäyttöön Vesiniityllä maatilan sivuelinkeinoksi. Pihapiirissä olevan saunarakennuksen palveluita voivat käyttää myös läheisen Kajakkikioskin retkeilyasiakkaat.

Hämeenkyrössä kunnan hankkeessa tuotetaan kirja syrjäytymisvaarassa olevien 17-28-vuotiaiden nuorten tarinoista sekä kehitetään ja tehdään tunnetuksi etsivän nuorisotyön ja starttivalmennuksen työmuotoja.

LEADER Joutsenten reitin hallitus käsitteli kokouksessaan kymmenen hakemusta. Puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 203 000 euroa. Siitä julkista tukea on 32 prosenttia. Kolme hakemusta hylättiin ja yksi jäi pöydälle lisäselvityksiä varten.

Seuraavan kerran Joutsenten reitti päättää hankehakemuksista 7. joulukuuta.

« Palaa uutislistaukseen