Nuorten työllistäminen

Karkku työllistää kylän nuoret kesällä

Karkussa toimiva Koko Karkku ry työllistää nuoria myös kesällä 2019. Kaikille kiinnostuneille nuorille taataan jonkin verran töitä. Päätyöllistäjät ovat kylän Riihipuiston kunnossapito ja tulevan kahvilakioskin toiminta.

Lisäksi tavoitteena on markkinoida nuorten työpanosta yksityisille karkkulaisille talouksille sekä yrityksille ja oppilaitoksille. 

Nuorten (14-18 -vuotiaiden) on usein vaikea löytää kesätöitä, vaikka kylissä on paljon nuorille sopivaa tekemätöntä työtä. Osa työstä voi olla hyvin pieniä työmäärältään, jolloin työnteettäjällä saattaa olla iso kynnys lähteä hakemaan työntekijää. Koko Karkku ry tarjoaa nyt kanavan, josta on helppoa hankkia työhön soveltuva nuori työntekijä tunniksi tai viikoksi. Tämä mahdollistaa esimerkiksi vuosia roikkuneiden pienten rästihommien teettämisen, vaikka pihan siivoamisen tai aidan maalaamisen tilanteessa, jossa itsellä ei ole aikaa tai mahdollisuutta työtä suorittaa. Nuorten palvelujen hinnat ja työn tilaukset löytyvät Karkku.fi sivuilta, puhelimitse 045 2492 980.

Yhdistys hoitaa nuorten osaamisen kartoittamiset ja haastattelut sekä kaikki pakolliset vakuutukset ja työantajavelvoitteet. Koko Karkku järjestää työllistettäville nuorille iltaisin koulutusta työelämän pelisäännöistä, työsuojelusta sekä hygieniapassista. 

Koko Karkku ry:llä on nimetty esimies, joka vastaa toiminnasta. Työtehtäviin perehdytetään Koko Karkku ry:n esimiehen tai työn tilaajan toimesta. Lisäksi työnteettäjiltä edellytetään yhteyshenkilöä, joka on tavoitettavissa työn aikana. Työtehtävien ajalle on lisäksi sovittu aikuinen tukihenkilö, jolta voi tiedustella apua tai pyytää työpaikalle tilanteen vaatiessa. Tukihenkilöiksi valitaan nuorten vanhempia ja Karkun kyläaktiiveja, jotka haluavat edesauttaa nuorten työllistämistä. 

Nuoret saavat työstään työtodistuksen.

Projektin yhteydessä on haettu Sastamalan kaupungin kesätyöllistämistukia.

Mikä on Koko Karkku ry?

Koko Karkku ry on vuonna 2017 perustettu karkkulaisten kyläaktiivien paikalliskehittämisyhdistys, jonka tavoitteena on yhteisö- ja jakamistalouden vahvistaminen kylällä. Yhdistys järjestää huutokauppoja, kylätapahtumia, kokouksia ja jäseniltoja sekä vastaa kyläalueen tiedottamisesta yhdessä Karkun kyläyhdistyksen kanssa sekä ylläpitää www.karkku.fi sivustoa.

Koko Karkku ry:n nuorten työpalvelujen hinnat:

Voit tilata Koko Karkku ry:n työllistämiä nuoria 4.6 – 12.8.2019 välisenä aikana erilaisiin työtehtäviin. Heiltä sujuvat esim. puutarhanhoito, piha-, siivous-, keittiötyöt, rakennusten aputyöt, lasten hoito ja vanhusten avustaminen.

Tilattu työmäärä voi olla tunnista eteenpäin tai useampi päivä. Isoista työmääristä ja urakoista sovitaan tapauskohtaisesti.

Voit tilata useamman nuoren samanaikaisesti. Työtilaus tehtävä vähintään 2 vrk etukäteen.

• Tuntihinta nuorten töille on 16 €.

• Lisäksi voit tilata kosmetologiopiskelijan suorittaman jalkahoidon 1,5 h ja 35€/krt 

• Lemmikin hoito 30 € / 1 vrk tai 50€ / vkl.  Hoito tapahtuu joko lemmikin kotona tai hoitajan kotona. 

• Kaikki hinnat sisältävät ALV 24 %.

• Työstä voi hakea kotitalousvähennyksen.

 

Lisätietoja 

 

Pekka Tuomela

Koko Karkku ry:n puheenjohtaja

 

info@karkku.fi

www.karkku.fi

045 2492 980