Kylätila Otava on Karkun kyläyhdistys Kyläntupa ry:n ylläpitämä kyläläisten yhteinen kohtaamispaikka ja tapahtumatila. 

Aukioloajat

Kylätila Otava on avoinna kirjaston aukioloaikoina tiistaisin klo 12-18 sekä lisäksi torstaisin klo 12-18 ja 31.5. asti myös perjantaisin klo 10-16. Tila on auki myös silloin, kun siellä järjestetään kaikille avoimia tapahtumia. Otavan aukiolon voit tarkistaa kalenterista.

Kylätilan käyttö aukioloaikoina

Tilan ollessa avoinna sitä voi käyttää sellaiseen toimintaan, joka ei häiritse muita tilan käyttäjiä tai naapureita eikä tuota vahinkoa kiinteistölle tai irtaimistolle. Tilassa voi esimerkiksi opiskella, tehdä käsitöitä, lukea, pitää evästaukoa tai vain oleskella. 

Kylätilasta ei saa viedä mitään pois eikä sinne saa tuoda mitään ilman kyläyhdistyksen lupaa (poikkeuksena lainaamo, ks. alla). Kylätila on jätettävä käytön jälkeen siistiin kuntoon. Erityistä huolellisuutta on noudatettava av-tekniikan kanssa.

Myös kirjaston lainaus- ja palautuspalveluita, ml. varausten nouto, voi käyttää lainausautomaatin avulla silloin, kun kylätila on avoinna. Sekä kylätilassa että kirjastossa on tallentava videovalvonta. 

Kylätilassa on käytettävissä kirjaston langaton verkkoyhteys. Käyttäjätunnus on Kirjastoasiakas ja salasana Kirjasto18.

Etätyötilan käyttö

Etätyötila on tällä hetkellä varattavissa satunnaiseen käyttöön torstaisin klo 12-18. Etätyötilan voi varata verkkokalenterista. Varauksen keston voi määritellä itse. Yksi käyttäjä voi varata etätyötilan kerrallaan maksimissaan kolmeksi tunniksi. Etätyötilan käyttö on ilmaista, mutta käyttäjiä kannustetaan maksamaan vapaaehtoinen kannatusmaksu omatoimikahvilan kassaan.

Lisäksi Karkun Kyläntupa ry:n jäsenet voivat anoa käyttömahdollisuuden etätyötilaan myös muina aikoina ottamalla yhteyttä kyläyhdistykseen: otava@karkku.fi

Etätyötilaa voi käyttää myös ilman varausta aina kun se on vapaana. Huomaathan kuitenkin, että verkossa/sähköpostitse varauksen tehneellä on etusija etätyötilan käyttöön.

Lainaamon käyttö

Lainaamon kautta karkkulaiset voivat lainata toisiltaan tarpeellisia tavaroita ja karkkulaiset lapset toistensa leluja. Lainaamon tavarat ovat kyläyhdistyksen ja karkkulaisten omia eli ne eivät kuulu kirjaston kokoelmiin eikä niitä voi varata.

Tavaran/lelun lainaaminen tapahtuu kirjoittamalla tavaran nimi, oma nimesi, puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi sekä lainauspäivämäärä lainaamossa olevaan lainauslistaan. Tavara tulee palauttaa kahden viikon kuluessa sen lainaamisesta yhtä hyvässä kunnossa kuin se oli lainattaessa.

Lainaamoon voi tuoda myös omia tavaroitaan toisille lainattavaksi. Jos haluat tuoda tavaran lainaamoon, ota yhteyttä kyläyhdistykseen: otava@karkku.fi

Omatoimikahvilan käyttö

Omatoimikahvilaa voi käyttää aina Otavan ollessa avoinna. Kahvilassa on tarjolla pikakahvia ja teetä vapaaehtoista maksua vastaan. Tarpeet löytyvät kylätilasta emännänkaapista, vedenkeitin on etätyötilassa. Kahvikupit tulee tiskata käytön jälkeen. Vesipiste on wc:n yhteydessä. 

Pelikoneen käyttö (tulossa)

Playstation 5 -pelikonetta voi käyttää aina kun kylätila on avoinna. Yksi henkilö saa käyttää pelikonetta maksimissaan yhden tunnin kerrallaan. Pelikoneessa voi käyttää myös omia tai kirjaston pelejä. Pelikoneen käyttö ei saa häiritä tilan muuta käyttöä. 

Näyttelyt

Kylätilassa ja kirjastossa järjestetään kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä. Näyttelyt voivat koostua esimerkiksi taideteoksista, esinekokoelmista tai käsitöistä. Jos haluat pitää näyttelyn, ota yhteyttä osoitteeseen otava@karkku.fi. Näyttelytila on maksutonta.

Kylätilan varaaminen kokous- tai tapahtumakäyttöön

Kylätilan voi varata omaan käyttöön tai tapahtumiin muulloin kuin sen vakituisina aukioloaikoina kohtuulliseksi ajaksi. Karkun kyläyhdistyksen jäsenet ja yleishyödylliset yhdistykset voivat varata tilan illmaiseksi kaikille avoimiin tapahtumiin tai sellaisiin omiin tilaisuuksiin, joiden aikana kirjasto pidetään avoinna omatoimikäyttöön muillekin käyttäjille. Muille hinta on 10 e/h. Yksityistilaisuuksissa, joiden aikana kirjasto ei ole käytettävissä, vuokra on 10 e/h yhdistyksen jäseniltä ja yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä ja 20 e/h muilta (esim. yritykset). Ks. taulukko alla.

Kyläyhdistyksen jäsen tai yleishyödyllinen yhdistysEi-jäsen tai yritys
Kirjastossa saa käydä tapahtuman aikanailmainen10 e/h
Kirjastossa ei saa käydä tapahtuman aikana10 e/h20 e/h

Kyläyhdistyksen jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun, joka on oman valinnan mukaan 5 tai 10 e/vuosi, ks. karkun kyläyhdistyksen jäsenmaksun maksaminen.

Tila varataan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen otava@karkku.fi. Tilan varannut taho on vastuussa siitä, että tila jää käytön jäljiltä siistiin kuntoon ja ovet sekä ikkunat suljetaan. 

Kissa

Kiinteistössä liikkuu oranssi kissa Slaku. Kissa saa tulla sisään kirjastoon/kylätilaan, mutta se tulee päästää ulos ennen tilasta poistumista.

Tervetuloa käyttämään kyläläisten yhteistä Otavaa!

Jos kylätilan käytöstä on kysyttävää, ota yhteyttä osoitteeseen otava@karkku.fi

Akuuteissa tilanteissa voit ottaa yhteyttä kyläyhdistykseen myös puhelimitse: 041 318 8029

Hätätilanteissa soita 112

toukokuu 2024

ma ti ke to pe la su
1
 • Kylätila Otavan vauvakahvila, kirjasto omatoimikäytössä
2
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
3
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
4
 • Karkun raitin siivoustalkoot, talkookahvitus Otavassa klo 16
5
6
7
 • Kylätila Otava ja kirjasto avoinna
 • Puhdeilta klo 17 alkaen
8
 • Kylätila Otavan vauvakahvila, kirjasto omatoimikäytössä
9
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
10
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
11
12
13
 • Frisbeegolfkisailu Riihipuistossa
14
 • Kylätila Otava ja kirjasto avoinna
15
 • Kylätila Otavan vauvakahvila, kirjasto omatoimikäytössä
16
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
17
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
18
 • Kirjastoklubi: Valtakunnallinen ikkunapäivä kylätila Otavassa, kirjasto omatoimikäytössä
19
 • Kyläyhdistyksen kevätkokous, kirjasto omatoimikäytössä
20
21
 • Kylätila Otava ja kirjasto avoinna
22
23
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
24
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
25
26
27
28
 • Kylätila Otava ja kirjasto avoinna
29
30
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä
31
 • Kylätila Otava avoinna, kirjasto omatoimikäytössä

Hankkeen kuulumisia (maalis-huhtikuu 2023)

Kylätila Otava -hankkeessa on maaliskuun ja huhtikuun aikana taas tehty paljon! Rakenteelliset työt, kuten seinien koolaus ja villoitus on saatu valmiiksi, ja salin nimellä kulkevan puolen vanha katto on listoja lukuun ottamatta kunnostettu. Lisäksi tärkeisiin toimiin lukeutui tapettien ja maalisävyjen valinta. Iso harppaus kohti valmiin näköistä tilaa otettiin pinkopahvituksen, maalauksen ja tapetoinnin myötä.

Omatoimikahvilaa varten hankittu vanha emännän kaappi on myös kunnostettu valmiiksi ja odottaa tositoimiin pääsyä. Tärkeä osa hankkeen tavoitteista oli kylätilan sähköjen uudistaminen, jotta kaikenlainen toiminta kylätilassa on mahdollista, pistorasioista tinkimättä. Tilan monikäyttöisyyttä edesauttaa kasaan taitettavat pöydät, jotka päädyttiin rakentamaan itse. Pöydät odottavat vielä viimeisiä pintakäsittelyitä. Myös kahvila nimellä kulkevan pienemmän huoneen sohva on löytynyt ja tilassa. Istua sillä ei vielä uskalla, vaan pientä korjausta kaivataan, mutta kaikki aikanaan. Etätyötila minikeittiöineen kutsuu jo työskentelemään.

Talkoita on siis pidetty paljon, ja välillä on ollut tarjolla töiden lisäksi kahvia, pullaa ja jopa talkoosaunomista. Tilan etenemistä on käynyt ihailemassa muutkin kuin talkooporukka ja sisustusvalinnoista on kuultu kehuja. Lisää kuulumisia hankkeen varrelta voit katsoa oheiselta videolta, josta välittyy tunnelmaa tilan kehityksestä ja talkootohinasta.

Siiri Savinotko

Karkun kyläyhdistys


Hankkeen kuulumisia (tammi-helmikuu 2023)

Kylätilan perustaminen päästiin aloittamaan Leader-rahoituksen turvin tammikuussa ja onkin aika kertoa vähän ensimmäisten kuukausien kuulumisia. Hankkeen aloituksen jälkeen ensimmäinen askel oli tilan tyhjentäminen yhteistyössä kirjaston kanssa. Talkoissa oli paljon innostunutta väkeä ja tila saatiin tyhjäksi nopeasti. Avarat huoneet innostivat suunnittelemaan tulevaa käyttöä ja pian syntyivät jo tilasuunnitelmat. Piirrosten avulla alkaa hienosti hahmottumaan, kuinka monipuolinen ja toimiva tilasta valmistuessaan tulee.

Helmikuussa hankkeessa on tehty rakennustöitä ja uusittu esimerkiksi sähköjä. Työmaalla käydessä seinille kiinnitetyt tapettinäytteet kutsuvat jo kuvittelemaan auringonvalossa kylpevää kylän omaa olohuonetta. Rakennuksen historia on läsnä tekemisessä ja remonttia tehdään sitä kunnioittaen. Ison tilan vanhojen kattolevyjen alta paljastui alkuperäinen puupanelointi, jonka kunnostaminen on hyvässä vauhdissa. Myös omatoimikahviona toimiva emännänkaappi on päässyt eroon vanhasta maalista ja odottelee seuraavia työvaiheita. Paljon on siis tapahtunut!

Usea karkkulainen tai lähialueen yritys on jo lähtenyt sponsoroimaan kylätilan toteutumista. Mitä enemmän saamme sponsoreita, sitä paremmin pystymme varustelemaan tilan erilaisia käyttötarpeita palvelemaan. Olisiko sinulla mahdollisuus osallistua kylän yhteisen olohuoneen rakentamiseen? Rahallisen ja materiaalisen avun lisäksi hankkeessa tarvitaan tietenkin talkootyövoimaa.

Hanke on edennyt hienosti ja monta asiaa on saatu jo tehtyä, mutta mukaan ehtii vielä hyvin! Haluankin rohkaista kaikkia osallistumaan talkoisiin. Tämä hanke on jälleen hyvä esimerkki siitä, kuinka Karkussa tehdään eikä meinata. Talkoot on hieno tilaisuus vaikuttaa oman kylän kehittämiseen ja samalla tavata uusia ja vanhoja tuttuja. Vilkaise seuraavat talkoopäivät sivun alusta ja tule mukaan puuhaamaan!

Siiri Savinotko

Karkun kyläyhdistys


Kylätila Otava

Karkun kirjaston yhteyteen perustetaan keväällä 2023 kylätila Otava. Monikäyttöinen tila tulee palvelemaan kaikkia Karkun asukkaita, sekä vakituisia että väliaikaisia. Otavassa voi järjestää tapahtumia, tehdä etätöitä, lukea, opiskella tai vain viettää aikaa.

Tilaan tarvittaviin hankintoihin ja materiaaleihin kyläyhdistys on saanut EU:n Leader-tukea, mutta kaikki työt tehdään talkoilla. Talkoopäivistä ilmoitetaan kylän ilmoitustauluilla keskustan bussikatoksessa ja kaupalla, kirjaston ovessa sekä verkossa.

Tiedotus on vain suomeksi, mutta mukaan talkoisiin ovat tervetulleita kaikki!

Project: Community Center Otava

Community Center Otava will be established at the Karkku library in spring 2023. The versatile space will serve all the inhabitants of the village, permanent as well as temporary. At Otava you will be able to organize events, work remotely, read, study, or just spend time.

The village association Karkun Kyläntupa has acquired financial support from the EU Leader initiative for renovation materials and furniture, but all the work will be performed by volunteers. Working days (talkoot) will be announced on the bulletin boards at the bus stop at the village center and at the village shop, as well as at the library entrance and online.

The announcements are only in Finnish, but everyone are welcome to join the talkoot!

Проект: Основание общественного центра «Otava»

Общественный центр «Otava» основываться при библиотеке Каркку весной 2023. Это многофункциональное помещение будет служить всем жителям деревни, как постоянные так и временные. В «Otava» возможно организовать мероприятии, работать через сеть, читать, учиться или просто проводить время.

Сельская ассоциация «Karkun kyläntupa» достала финансовую помощи ЕС «Leader» для ремонтных материалов и мебелей, а работа будет в польностью выполнена доброволцами. Дни добровольной работы (talkoot) извещаються на доски объявлении в автобусной остановке в центре деревни и в деревенском магазине, и также при входе в библиотеку и онлайн н.

Извещении будет только по-фински, но приветствуем всех на talkoot!

Kylätila Otavan perustamista ovat tukeneet
Arkkitehtuuritoimisto Timo Savola
Grafiikanpaja Anne Mäkelä
Finding Flow Oy
Lakeside Golf
Luova Konttori Kari Jokinen
Me Tuomelat Oy
Telilän Sähkötyö Oy