Päätimme ottaa yhteisen kuukauden näyttelyä varten. Huhtikuu on kuukausi, joka on täynnä kevään odotusta, aurinkoa, linnunlaulua ja yllätyksiä. Lisäksi Saagan syntymäpäivä on huhtikuussa.

Milla: Ensimmäisen sukan kudoin peruskoulussa enkä innostunut asiasta ollenkaan. Kutominen oli tylsää ja vaikeaa ja jälki hyvin epätasaista. Virkkaaminen oli aivan yhtä hankalaa. Kutominen ja virkkaaminen jäi, kunnes Suomeen rantautuivat amigurumit 2000 luvun alussa. Oli aivan pakko kokeilla. Seuraavaksi kokeilin villasukkien tekemistä. Ensimmäiset kaksi paria olivat raidallisia perussukkia, mutta seuraavaksi teinkin jo kuvioita. Käyttöön tarkoitettu tuote voi olla myös kaunis. Sukkien ja nykyään myös paitojen tekeminen on mielenkiintoista. Kuvion ja värien suunnittelu on iso osa tekemistä. Kuvion suunnittelua rajoittaa silmukkamäärä ja langan paksuus. Kuviot hahmottelen ruutupaperille yleensä lyijykynällä.

Saaga: Täytän 13 vuotta huhtikuussa. Pidän piirtämisestä ja maalaamisesta. Käytän mielelläni eri tekniikoita sekaisin. Teen myös erilaisia hahmoja ja asetelmia pahvista, massasta, kuumaliimasta ja kaikesta mahdollisesta. Esimerkiksi näyttelyssä olevat pienet sienet on tehty kuumaliimasta ja värjätty akrylimaalilla.

Kirjasto, varsinkin Karkun kirjasto, on mukava paikka viettää aikaa. Saaga menee usein kirjastoon koulun jälkeen kavereiden kanssa. Siellä on kiva tehdä läksyt yhdessä ja juoda teetä. Kyläkirjastossa tapaa aina tuttuja. Näyttelytilana kirjasto on mielenkiintoinen ympäristö. Karkun kirjastoon on hauska asetella töitä näytteille ja kirjaston kodikas tunnelma antaa töille hyvän ympäristön. Kirjasto tuo taiteen lähelle tavallista ihmistä. Ei tarvitse erikseen lähteä näyttelyyn.