Perjantaina Kylätila Otavassa vietetään Lyhytelokuvavestiä! Teemana on Oi veljet ja siskot, missä lienet? – eläviä kuvia sisaruussuhteista.

Tapahtuman ensimmäiset kaksi elokuvaa (40 min) sopivat koko perheelle. Jälkimmäisten kahden elokuvan ikäraja on 12 eli sitä nuoremmat voivat katsoa ne vain huoltajan luvalla. Tarkemmat kuvaukset elokuvista ovat alla.

Tapahtuma on osa Suomen elokuvasäätiön Lyhyetelokuvapäivän pop-up näytöksiä. Lue lisää Lyhytelokuvapäivästä osoitteesta lyhytelokuvapaiva.fi.

Elokuvia voi seurata suomeksi ja englanniksi.


On Friday 15th December Karkku Short Film Fest takes place at the community space Otava (Maakunnantie 29). The theme of the four films is ”Oh brothers and sisters, where are you?”.

The first two films (40 minutes) are suitable for the whole family. The two other films have an age limit of 12, so younger kids can watch them only with a permission of a guardian. You can find more detailed description of the films below.

The even is part of the Short Film Day by the Finnish Film Foundation. More information at lyhytelokuvapaiva.fi.

You can follow the films in Finnish and English.


Pieni elokuva sisaruussuhteista | The Small Story About Sibling Relations
Suomi | 2001 | Dokumentti | 20 min | Ohjaaja: Pia Andell | Fin/Eng | S
Elokuvan kuvamateriaali koostuu Pia Andellin vanhempien 1950-80-luvuilla kuvaamista kaitafilmeistä joissa lapset varttuvat vauvoista aikuisiksi. Eletään kesää huvilalla, retkeillään ja pelataan tennistä. Kaitafilmit ovat täynnä pieniä, arkipäiväisiä tapahtumia.

Finland | 2001 | Document | 20 min | Director: Pia Andell | Fin/Eng | U
A documentary film about small events but a big topic. The film is compiled from the footage of short films shot by Pia Andell’s parents in the 1950s-80s, where the children grow from babies to adults. Small, everyday events.

Syntymävika | Born wrong
Suomi | 2016 | Draama | 20 min | Ohjaus & käsikirjoitus: Kaisa El Ramly | Fin/Eng | S
Syntymävika on hetki kahden siskoksen elämässä, jossa he joutuvat kohtaamaan toisensa yhteisellä taksimatkalla. Lapsuudessa muodostunut riippuvuussuhde herää henkiin heidän matkatessaan muistoissaan aikuisuudesta lapsuuteen.

Finland | 2016 | Drama | 20 min | Director & Script: Kaisa El Ramly | Fin/Eng | U
Born Wrong depicts a moment in the lives of two adult sisters in which they must face one another in a shared taxi ride. The interdependently addictive relationship formed as children re-emerges as they take a psychological journey back to their childhood.

Pupu | Bunny
Suomi | 2020 | Draama | 11 min | Ohjaus: Jani Ilomäki | Fin/Eng | Suositusikäraja 12 v.
Kertomus kahdesta sisaruksesta, nuorisokodissa asuvasta Tuukasta ja hänen sijaiskodissa asuvasta pikkusiskostaan Lilistä. Tuukka lähtee eräänä yönä hakemaan siskoaan, jotta he voisivat elää taas yhdessä.

Finland | 2020 | Drama | 11 min | Director: Jani Ilomäki | Fin/Eng | Age limit 12
Bunny is a short film about two siblings, who are in very different positions in their lives. Older brother Tuukka wants them to return to the past.

Tuolla puolen | Reunion
Suomi | 2015 | Draama | 15 min | Ohjaus & käsikirjoitus: Janne Reinikainen & Iddo Soskolne | Fin/Eng | Suositusikäraja 12 v.
Anja saattaa kotikaupunkinsa vastikään kuolleet tuonpuoleiseen ja lohduttaa heitä hymyllään ja lempimusiikillaan. Mutta mitä tapahtuu, kun on Anjan veljen aika kuolla, ja aikoinaan riitaantuneet sisarukset kohtaavat jälleen?

Finland | 2015 | Drama | 15 min | Director & Script: Janne Reinikainen & Iddo Soskolne | Fin/Eng | Age limit 12
Young Anja accompanies the dead of her hometown to the afterlife – comforting the panic-stricken newly-deceased with a sweet smile and some of her favorite music. When she joins her brother on the couch moments before his heart attack, things are different. Thirty years ago he turned back where she charged ahead. Can they make up and dance their way to the next world together?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *