Miltä näyttää tulevaisuus? Tervetuloa tutustumaan Karkun kirjastolle 30.8.–4.9.2021!
Karkun kirjaston tulevaisuusviikko tarjoaa mahdollisuuden eläytyä tulevaisuuteen. Miltä voisi Karkun kirjastotoiminta näyttää vuonna 2030? Kirjasto on tapahtuman ajan auki maanantaista lauantaihin kello 12:00-20:00.

Tulevaisuusviikon aikana Karkun kirjastolla järjestetään tulevaisuustyöpajoja karkkulaisille sekä Pirkanmaalaisille yrittäjille. Kävijöillä on mahdollisuus kokeilla kiertotaloutta lainaamalla tai tuomalla lainattavaksi tarpeellisia tavaroita tai leluja. Lisäksi tapahtuman ajan kirjastolta löytyy omaan käyttöön varattavissa oleva etätyötila aukioloaikoina. Viikon aikana kirjaston pihalla voi myös nauttia tulevaisuuteen virittävästä kulttuuriohjelmasta.

Tulevaisuusviikon aikataulu

Kirjasto on avoinna joka päivä maanantaista lauantaihin aikavälillä 12:00-20:00. Aukioloaikoina käytössä on kirjaston normaalit lainauspalvelut, tarpeellisten tavaroiden ja lelujen lainaus sekä varattavissa oleva etätyötila. Kirjastossa on esillä ja lainattavissa viikon teemoihin liittyvää aineistoa. Lisäksi lainattavissa on lautapelejä sekä liikunta- ja apuvälineitä. Tarkemmat tiedot ohjelmanumeroista ja ennakko-ilmoittautumisista työpajoihin löydät täältä

Maanantai 30.8.

12:00 – 18:00 E-kirja- ja e-äänikirjakokoelman esittelyä ja opastusta
Kirjaston henkilökunta esittelee ja opastaa kiinnostuneille koko päivän kuuteen asti e-kirjojen käyttöä ja lainausta.

17:00 – 18:00 Käsityöpaja ”Jotakin paperista”
Työpajassa tehdään ja ideoidaan kierrätetyistä paperimateriaaleista uusia asioita. Materiaaleja on paikan päällä. Voit tuoda mukanasi myös omia, jos haluat. Työpajaan mahtuu enintään 9 henkilöä. Ilmoittaudu ennakkoon tekstiviestillä 050 534 7213.

Tiistai 31.8

Ei erillistä ohjelmaa. Kirjasto on auki koko päivän 12:00 – 20:00.

Keskiviikko 1.9.

15:30 – 18:00 Tulevaisuustyöpaja karkkulaisille
Työpajan taustana on Pirkanmaan murrosagenttien luoma tulevaisuustarina vuodesta 2050, jolloin Pirkanmaa on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä ja hyvinvoiva. Työpajassa tutustutaan aluksi tulevaisuustarinaan. Tämän jälkeen täydennämme yhdessä keskustellen ja ideoiden tulevaisuustarinaa erityisesti keskittyen maaseudun ja kylien näkökulmaan ja rooliin. Työpajan lopuksi menemme yhdessä syömään. Työpajaan mahtuu seitsemän karkkulaista. Ilmoittauduthan etukäteen sähköpostilla: hannele.tiitto@pirkanmaa.fi

18:00 – 19:00 Kirjaijavierailu Siiri Enoranta: ”Tulevaisuuden kuvittelemisen tärkeydestä”
Siiri Enoranta on tamperelainen kirjailija, jonka palkitut teokset uhmaavat ikäraja- ja genre-luokitteluja. Suurin osa Enorannan yhdeksästä julkaistusta romaanista asettuu tavalla tai toisella spekulatiivisen fiktion sateenvarjon alle, ja monilla teoksista on nuorten ja aikuisten tuplakirjastoluokitus. Teoksissaan Enoranta tutkii rakkauden ja kuoleman ikiaikaisia teemoja raikkailla tavoilla, ja vaikka miljööt ovat usein satumaisia, romaanit kommentoivat rohkeasti myös maailmaa, jossa elämme. Vierailu pidetään kirjaston pihalla turvavälit huomioiden.

Torstai 2.9.

14:00 – 18:00 Musiikkikirjasto muutoksessa
Kirjaston henkilökunnan toimesta musiikkikirjaston soittimien, soitonoppaiden ja virtuaalisten musiikkikurssien esittelyä. Mahdollisuus myös ukulelen soiton alkeiden opetteluun!

18:00 – 19:00 Korjausrakentamisen kyselytunti
Askarruttaako talon tai muun rakennuksen kunto tai korjaaminen? Tule kysymään asiantuntijalta! Karkkulainen restaurointimestari ja rakennuskonservaattori Niko Palonen Suomen Rakennuskonservoinnista vastaa korjausrakentamista koskeviin yleisökysymyksiin Karkun kirjaston torstaina 2.9. klo 18-19. Kirjastolla on lisäksi esillä aiheeseen liittyviä kirjoja. Ei ennakkoilmoittautumista, tilaisuus järjestetään kirjaston pihalla telttakatoksessa.

Perjantai 3.9.

15:00 – 18:00 Tulevaisuustyöpaja
Täynnä

Lauantai 4.9.

12:00 – 16:00 Kirjastokissan satutunteja ja muuta pientä ohjelmaa ulkosalla
Lapsille suunnattua ohjelmaa kirjaston pihalla kirjaston henkilökunnan toimesta.

13:00 – 16:30 Tulevaisuustyöpaja
Täynnä

17:00 – 18:00 Keskustelu kirjastosta ja tulevaisuudesta
Vapaamuotoista ja osallistavaa keskustelua kirjastoista ja tulevaisuudesta kirjaston pihalla. Keskustelua vetää Tulevaisuusviikon koordinaattori. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan keskustellen tai kuunnellen!

18:00 – 19:00 Livemusiikkia: Veera Majamaa
Veera Majamaa on Sastamalalainen lauluntekijä, joka tulee esittämään Karkun kirjaston tulevaisuusviikon tapahtumaan omaa tuotantoaan. Veeran musiikki on kantri- ja iskelmätyylistä tanssimusiikkia. Veeran laulut kertovat elämän iloista ja suruista, sekä ihmiselämän tasapainottelusta niiden välillä. Veera haluaa tuoda musiikillaan ihmisille iloa, joskus niin harmaankin arjen keskelle. Laulunaiheissa käydään synkemmissäkin tunnoissa, mutta kaiken keskeltä kuitenkin aina pilkistää usko tulevaisuuteen, joka on meille kaikille tärkeää varsinkin tänäpäivänä. Veera esiintyy kirjaston pihalla.

(Pidätämme oikeuden muutoksiin ja tarkennuksiin)