Näyttely Karkun kirjastolla tammikuun ajan.
Näyttely avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan.

Iisak V. Elieser Selin

Olen Rautaveden maisemissa koko eloni viettänyt ja kasvanut karkkulainen. Koska tämä tieto vaikuttaa suhteellisen usein tulevan yllätyksenä joillekin tapaamilleni paikallisille, voin mainita olevani suuri yksinäisyyden arvostaja. Nautin paikallisesta luonnosta ja siitäkin mieluusti kaukana poluista, jotta voin sen nautinnon kokea itsekseni. Toki joskus ilmaannun myös ihmisten ilmoille. Minut on saattanut esimerkiksi nähdä tekemässä ilmapalloveistoksia lapsille joissakin tapahtumissa.

Koska tapanani on työntää pääni mitä erilaisempiin paikkoihin ja tutkia mahdollisimman suurella laajuudella elämän eri teiden oksia, en osaa langettaa itselleni mitään tiettyä titteliä. Eri henkilöt ovat minuun saattaneet tutustua eri yhteyksissä. Moni saattanee minut tuntea taiteilijana ja sitä tässä kontekstissa lienenkin, jos ihmiset kokevat tämän arvon minulle ansaituksi.

Mitä tulee taiteelliseen työhöni ja erityisesti siihen mitä olen valinnut näytettäväksi Karkun kirjastolla, en halua luoda turhaa mystiikkaa ja olematonta piilomerkitystä. Useimmiten työni takana ei ole merkitystä. Useimmiten aloitan vain suhertamalla mustetta satunnaisesti, kunnes. näen sutussa muotoja ja alan vahvistamaan niitä. En täten lähes koskaan, poikkeuksia lukuun ottamatta, tiedä etukäteen mitä paperilla tulee olemaan lopuksi. Siinä mielessä kuviani voisi sanoa jonkinlaiseksi alitajuntani peiliksi, mutta myös katsojan, sillä usein eri ihmiset näkevät niissä erilaisia asioita. Erityisesti abstraktimpien töitteni kohdalla on minusta kiinnostava kuulla ihmisten tulkintoja.