Olen Tonttu, tamperelainen eläkeläinen ja olen ollut kesäkarkkulainen kuusivuotiaasta asti. Täytän 83 vuotta kohta. Näyttelyssäni on esillä erilaisia luonnonmateriaalista tehtyjä töitä, rososta ja vähän kaunista. Olen mettäihminen, ja minulla on aina ollut harrastuksena erilaiset käsityöt ja askartelu. Tätä harrastustani aion jatkaa maailman tappiin. Metsäjutuissa minua kiehtovat marja – ja sieniretkien lisäksi niiden oheistuotantona löytyvät luonnonmateriaalit. Materiaalit tulevat kerätyksi siinä sivussa.

Mökkikauteni tuppaa venähtämään huhtikuusta marraskuulle. Kädentaitomessuille, joille olen osallistunut yli 20 vuotta, on lähdettävä marraskuussa. Siihen päättyy mökkikausi.
Väsään kaikkea. Neulon aika paljon perinteisiä sukkia. Omia perinteisiä töitäni ovat tonttutalot, kranssit, erilaiset ovikoristeet ja kierrätysmateriaalit uudella tavalla. Ajattelen, että kaikesta vois tehdä jotakin, kun keksis. Pitää fundeerata. Mottoni on ”Kannattaa olla kiva”.  

Metsästä kerään mm. tuohta, sammalta, erilaisia oksia, jäkälää, naavaa. Kaverillani on mettää ja saan kuulemma ottaa kaiken, mitä irti saan. Metsässä joku oksa puhuttelee minua, tuntuu monesti, että toi on ihan pakko ottaa. Metsässä pitää nähdä mahdollisuuksia ja tutkia erilaisia yksityiskohtia.

Keijupuutarhaidea lähti siitä, että puutarhalehdissä kerrottiin, että kaikkien pitää nyt tehdä keijupuutarha. Niinpä aloin metsästää keijuja, mutta niitä olikin yllättävän vaikea löytää. Olen löytänyt niitä eri kaupoista ja kirpputoreilta. Keijuilla on puutarhassaan mm. pieni lampi ja vene. Luonnollisesti muutamalla keijulla on myös puutarhatöitä tehtävänään. Peikko-orkesterissa keijupuutarhan yläpuolella soittavat peikot kantria yleisön iloksi.  

Kaikki peikot ja tontut ovat minulle todellisia. Olen nähnyt niitä aina. Järvestä nousevan usvan liikkeissä näen kaikkea ihanaa, esimerkiksi haltijoita. Peikot ovat vähän eri paikoissa, sammalikoissa ja juurteen alla kolosissa. Illalla auringon laskiessa metsässä valo siivilöityy kauniisti ja silloin näen siellä keijuja ja peikkoja. Kaikessa on hyvää, vaikka peikotkin ovat rumia, ne ovat suloisia ja kilttejä. Vallattomiakin ne voivat olla. Ikinä ei ole yksin, kun on tällaisia ystäviä lähellä.