Olen Heli Vesamaa ja asunut ja viihtynyt hyvin Karkussa jo 15 vuotta. Pidän Karkussa erityisesti kaikenlaisesta yhdessä tekemisestä ja yhteisöllisyydestä esimerkiksi Karkun kirjastossa. Kirjaston kuukausittaiset näyttelyt ovat hyvä esimerkki monipuolisesta aktiivisuudesta Karkussa. Teen mielelläni taidetta omaksi iloksi ja toteutan erilaisia luovia projekteja. Ajatusnäkymiä- näyttely on ensimmäinen yksityisnäyttelyni Karkussa. Sitä ennen olen osallistunut Karkussa pariin yhteisnäyttelyyn.

Ajatusnäkymiä

Minua kiinnostaa kuvanteossa viiva ja väri. Ajatus ja sen voima. Mahdollisuus saada ajatus näkyväksi, ainakin itselle. Jokainen kuvien katsoja näkee töissä omien ajatustensa heijastuman ja voi kokea ne omalla tavallaan. Mikään ei vangitse kuvaa ajatuksesta eikä ajatusta kuvasta.

Olen kiinnostunut kasveista ja kirjoittamisesta, siitä miten teksti vaikuttaa kuvaan ja miten sen kirjoittaminen teokseen vaikuttaa ajatuksiin. Kirjoittamalla ajattelen enemmän. Kasvit ovat töissäni matkakumppaneita erilaisiin ajatuksiin. Ne ovat tulleet osaksi taiteellista työskentelyäni ja ovat mukana töissä myös materiaalina ja työskentelyvälineinä. Kasvit kiinnostavat minua muodoltaan ja rakenteeltaan ja olen käyttänyt niitä kynänä ja siveltimenä. Olen piirtänyt jälkiä musteeseen kastetuilla kasveilla ja liittänyt töihin kasvien osia kuvioita muodostamaan. Olen myös vedostanut kasvien kuvia niiden omia väripigmenttejä hyödyntäen. Lähes kaikki näyttelyn teokset olen tehnyt tänä vuonna. Vuoden kierron aikana kasveja on voinut hyödyntää niin tuoreena kuin kuihtuneenakin. Viimeaikoina olen herännyt erityisesti huomaamaan kasvit aivan lähellä ja läheltä. Olen oppinut niistä paljon ja saanut niiden parissa monenlaisia elämyksiä.

Kuvanteko on auttanut minua ymmärtämään itseäni ja ajatuksiani. Usein ymmärrykseni on syventynyt jo työtä tehdessä tai vasta valmista työtä katsoessani. Kuvassa ja ajatuksissa on sekä voimaa että herkkyyttä. Kuva voi olla ajatusnäkymä tai näky ajatuksista. Näyt ja näkymät muuttuvat ajatusten mukana, muutokset vievät ajatusta eteenpäin. Vain muutos on pysyvää.